Navigation Menu

Криста-1 Ви представя

Магическото езеро Титикака

 

Разположено между Боливия и Перу , Титикака е едно от най-очарователните и великолепни езера в света.

 Огромната водна площ на Титикака се разпростира на 8 300 кв. км, а водният му капацитет е 827 куб. км, което го прави най-голямото езеро в Латинска Америка и често бива спрягано като голямо вътрешно континентално море.

PERrrr(ORIGINAL)
 
 

Езерото е свещено място за цивилизацията на инките. Според митологията им тук е роден Манко Капак – първия цар на инките. Легендите им разказват също, че светът е сътворен в Титикака от бог Виракоча, който излязъл от езерото и създал слънцето, луната, звездите и първите хора. “Адам и Ева” на инките били каменни, но той им вдъхнал живот, заповядвайки им да тръгнат и да населят света. За този древен народ езерото било тяхното рождено място, към което духове на умрелите се връщали.

 

 По крайбрежието на Титикака все още живеят потомци на индианското племе, които до ден днешен пазят вековните си традиции в занаятите и фолклора. Те са единствените оцелели представители на тази славна династия, построила вечният град Тиахуанако, и преданията гласят, че във вените им тече „черна кръв”. Основния поминък на местните обитатели е отглеждането на зеленчуци и риболов. За целта те правят лодки от тръстика, които повече наподобяват салове.

 Ако сте на перуанска територия, най-добрата отправна точка, за да посетите езерото е град Пуно. Той е популярен като столица на фолклора в Перу. Освен, че притежава прекрасна стара катедрала, града е близо и до много от другите забележителности в страната като Мачу Пикчу и град Куско.

 

 Други интересни забележителности за посещение са островите Исла дел Луна (Островът на луната), който е дом на богинята Mama Kilya, Урос и Плаващите острови. Пoследните два са тръстикови острови, създадени от хората в перуанската част на Титикака.

 

 Напомняме , че имате възможността да се възползвате от изключително промоционална цена от 2195.00 EUR за екскурзия в Перу за записвания до 30.05.2015 г.

 
За повече информация :
032/63-15-37

info@krista-1.com