Navigation Menu

Специално за Вас от “Криста-1” ООД :
Незабравимо приключение за всички запалени рибари – риболов в Коста Рика!!!
По време на Вашия риболовен тур имате шанса да уловите огромни представители на морската фауна – мърлин , риба тон, атлантически ветроход, махи-махи и много други риби с тегло до 250 килограма!!!
Предлагаме Ви четири незабравими риболовни дни с най-модерно оборудваните риболовни лодки!
Коста Рика е мястото, където ще се докажете като майстор-риболовец!
Ето и нашата оферта в текст и снимки  :        Costa Rica

Елитен риболов в Коста Рика – незабравимо преживяване за страстния рибар

С територия колкото половин България, Коста Рика е своеобразен мост между двата материка – Северна и Южна Америка. Впечатляващо разнообразие от високи планински вериги,множество вулкани, дълги и непокътнати плажни ивици по Атлантическото и Тихоокеанско крайбрежие са събрани по уникален начин на толкова малка площ. Разнообразието на растителни и животински видове е значимо и надминава това на цяла Европа! Опазването на природата (25% от територията е защитена в природни паркове) е основен приоритет на държавната политика. Смятана за най-мирната страна на Централна Америка, Коста Рика е държава с ниско ниво на престъпност. Традиционната кухня е разнообразна и ще задоволи апетита и на най-претенциозните европейски гастрономи.

Голфито е град разположен на брега на Тихия Океан. Известен е по света с риболовните си турове и предлага приключения за вкуса на всеки рибар – риболов на брега и в открито море, както и речен риболов.

Ние ще се погрижим да ви снадбим с най-добрите рибарски принадлежности и отлично обучени инструктори ще ви осигурят най-страхотното риболовно приключение в Коста Рика.

Програма:

1 ден

Излитане от София.

2 ден

Сутринта кацане в Сан Хосе – столицата на Коста Рика. Посрещане на летището от английскоговорящ представител на партниращата организация. Трансфер до регионалното летище на Сан Хосе. 50-минутен полет Сан Хосе – Голфито. Трансфер от летището до хотела. Настаняване в риболовна база в Голфито. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден – 6 ден

Закуска около 5,30 ч. Отплаване с риболовна лодка.с придружител – обучен инструктор. Риболовен ден. В късния следобед – връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

7 ден

Закуска . Свободно време. Възможност за допълнителни екскурзии. Вечеря. Нощувка.

8 ден

Закуска. Трансфер до летището. Полет Голфито-Сан Хосе. Възможност за организиране на туристическа програма в Сан Хосе. Нощувка в Сан Хосе.

9 ден

Рано сутринта – трансфер от хотела до международно летище Сан Хосе. Полет Сан Хосе – София.

10 ден

Пристигане в България.

Пакетна цена на човек в двойна стая: 4999

Пакетна цена на човек в единична стая: 5999

Пакетна цена на човек в тройна стая: 4499

***Пакетна цена на човек в двойна стая без риболов:

2999

*Цените са валидни за сезона от 1.декември до 1.април

Пакетната цена включва:

– Двупосочен самолетен билет София – Сан Хосе – София без включени летищни такси;

– Посрещане на летището и автобусни трансфери в Сан Хосе;

– Двупосочен самолетен билет Сан Хосе – Голфито – Сан Хосе;

– Трансфери летище – хотел – летище в Голфито;

– Настаняване в хотел в Голфито луксозни стаи тип сюит с климатик, сателитна телевизия, баня с тоалетна, минибар, безплатен интернет достъп, на база Аll Inclusiveвсичко включено в цената;

– 4 дни риболов с опитен инструктор на риболовна лодка, с всички необходими риболовни принадлежности;

– нощувка в Сан Хосе в четиризвезден хотел;

– медицинска застраховка

Цената не включва:

летищни такси за полета София – Сан Хосе – София

(в размер около 350 евро )

допълнителни турове, предлагани на място;

парични подаръци /бакшиши/ за персонала;

разходи от личен характер

*Условия и документи за записване:

1/ международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пристигане;

2/ При записване се заплаща 30 % от пакетната цена;

3/ След заявката се уточнява с клиента възможно най-приемливата за него дата;

4/ При групи над 10 човека е препоръчително резервацията да бъде направена минимум два месеца предварително.

Организацията си запазва правото да извършва промени в програмата.

За хотела в Голфито:

Хотелът, в който ще бъдете настанени, е утвърдена риболовна база. Намира се на 4 км от Голфито в залива Голфо Дулсе, на живописния тихооокеански бряг, а на изток от него минава река Сабало. Районът на залива Голфито е световноизвестен с възможностите за океански риболов. Хотелът е заобиколен от пищна растителност. Има собствен плаж, който се простира на няколко мили. Като гост на хотела можете да се насладите на чудесната гледка от басейна към брега на океана Състои се от 20 стаи, всяка от които има климатик, мини-бар, телефон, сателитна телевизия, модерна баня и работи по системата All Inclusive всичко включено в цената. В ресторанта и бара ежедневно се сервират свежи тропически плодове – манго, ананас, кососов орех, папая, както и вкусни ястия, приготвени с най-добрите местни подправки.

Базата разполага с общо 12 модерни лодки задвижвани от мощни двигатели Сузуки.

Всяка лодка, специално създадена за риболов, е оборудвана с модерна електроника и пълен комплект риболовни принадлежности.

Какво можете да уловите по време на Вашето риболовно пътешествие?

Marlin – Марлин – Марлинът е голяма хищна соленоводна риба. Тя има удължено тяло, което при по-големите видове може да надхвърли 4 метра на дължина. Биват: атлантически син марлин, Makaira nigricans, който е бил официално регистриран да надхвърля 5 метра на дължина и 820 килограма на тегло; черен марлин, Makaira indica, който официално е регистриран да надхвърля 5 метра на дължина и 670 килограма на тегло, братовчед на рибата меч. Марлините са много бързи и могат да преплуват 100 метра за 4 секунди. Те са популярни риби за спортен риболов в определени тропични области и са също ценени като храна. Лови се целогодишно, но най –добрия период за риболов е ноември, декември, март и април.

. Sailfish – атлантически ветроход. Рибата ветроход е сродна на марлина и е най-бързото водно животно в света –развива до 105 км/ч. добрия период за риболов е ноември до май. Не е необичайно за един ден да хванете дори над 20 такива риби.

Махи-махи или златиста спара. Лови се целогодишно, но най –добрия период за риболов е ноември до април.
WahooТихоокеанска скумрия. Хваща се по-рядко.

ТunaРиба тон. Рибите тон (повечето от видовете) са едри и силни риби. Някои от тях са големи почти колкото делфин. Името “туна” или “тон” се отнася за няколко океански вида риби от семейство Скумриеви риби. Повечето видове са от рода Тунци. Подобно на далечните си братовчеди скумриите и някои видове риба туна могат да навлизат в сладководни води. Синьолюспестата риба тон е най-големият представител сред тунците. Размерите й варират между един и два и половина метра, а теглото и е между 100 и 180 кг. Съобщавано е за уловени екземпляри с размер до 4 метра и 58 сантиметра и тегло до 679 кг. Често срещани в района на Голфито са жълтолюспестите риби тон.